repter.hu

 

Englisgh version    
 

» Kezdőlap » Repülőjegyek » Szállodafoglalás » Autóbérlés » Budapest Airport hírek » Utazóknak » Légitársaságok » Biztonság » Megközelítés » Megközelítés autóval

Jósda.hu

 

 

Megközelítés

 

A repülőtér Budapest határán belül, a városközponttól 16 kilométerre, délkeletre található a 4-es számú főút mentén.

 

Olcsó repülőjegyek, repülőjárat, szálloda, autó foglalás, autóbérlés gyorsan, kényelmesen otthonról.

 

Vonattal

 

A Nyugati pályaudvarról vonattal lehet eljutni Ferihegy 1-re. Munkanapokon 51, hétvégén pedig 38 járat megy a városból a reptérre kevesebb, mint fél óra alatt, mindössze 300 forintért. Aki pedig Ferihegyről szeretne a városba jutni, hétköznap 60, hétvégén pedig kb. 45 járat közül választhat.

           

 

Taxival

 

2006. augusztus 15-én új taxi szolgáltatás indult el a ferihegyi repülőtéren: a Zóna taxi. A társaság a Budapest Airport által meghirdetett taxitender győztese. A Zóna alacsony viteldíjakat és magas szolgáltatási színvonalat kínál. Ugyanakkor, hívásra az utas által preferált taxitársaság gépkocsijait is lehet hívni.

 

Minibusszal

           

Mint minden repülőtéren a Budapest Airport-ról is üzemel úgy nevezett shuttle-szolgáltatás, más néven Airport minibusz. Nyolc-tizenegy személyes mikrobuszok szállítják az utasokat az előre megadott címekre. A kocsikat vezető sorőrök idegen nyelveken is kommunikálnak, jól ismerik Budapest forgalmát, a város legrövidebb és leggyorsabb útjait. Minibuszokkal utazó vendégek már az utazás ideje alatt közvetlen kapcsolatba kerülhetnek a repülőtérrel, s az esetleges szükséges járattal kapcsolatos információkhoz is hozzá juthatnak.

           

 

Metróval, busszal

           

A budapesti repülőtér tömegközlekedési eszközökkel jól megközelíthető. Az 1-es és 2-es terminálra illetve terminálról közvetlen buszjárat a 200-as reptér busz szállítja az utasokat. A 200-as busz a BKV Zrt. szolgáltatása, mely jobban alkalmazkodik a repülőtéri utasforgalomhoz: a nagyobb tér miatt egyszerűbb a poggyászszállítás; sűrűbben közlekedik; és a szokásosnál hosszabb ideig közlekedik, éjfél után és hajnalban is megteremti a kapcsolatot a város és reptere között.

Az 1-es terminál elől a továbbiakban is a 93-as busz szállítja az utasokat a Kőbánya-Kispest Metro végállomásig. Az innen induló "kék" metró 20 perc alatt éri el a város központját, a Deák Ferenc teret. A tömegközlekedési eszközök használatért fizetni kell: az egy útra szóló vonaljegy ára 230Ft. (A sofőrtől vásárolva 260 Ft).

Gépkocsival

           

A repülőtér jól megközelíthető gépkocsival Budapest bármely pontjáról. A város központjából 20 perc alatt lehet kiérni Ferihegyre, a szalagkorláttal a közforgalomból kiemelt gyorsforgalmi úton gyakorlatilag akadálymentesen közelíthető meg a reptér. Fennakadásra, csak rendkívüli körülmények között kell számítani. A gépkocsival érkezők részére több parkolási lehetőséget kínálnak.
» Téképes megközelítési információk itt. »

 

 

(Forrás www.bud.hu - utolsó frissítés 2008. március 16.)

Jósda.hu

 


deviza.hu

randi.hu

Kubicek Balloons Magyarország

Balkán.hu

         
         
 

 

Kapcsolat. Copyright © 2008 repter.hu Minden jog fenntartva.